11.08.2014 г.

Дядо владика върна старозагорския шеф на ВиК

Бившият шеф на старозагорското ВиК Румен Райков отново оглави дружеството, преди дни.
„Получих заповедта за назначение на министъра на регионалното развитие Екатерина Захариева в петък, но реално ще встъпя в длъжност другата седмица, след като промяната бъде регистрирана в Агенцията по вписванията", потвърди пред „Стандарт" инж. Райков.
Той бе изпълнителен директор на ВиК-дружеството по време на две правителства – на тройната коалиция и ГЕРБ. В средата на миналата година обаче изненадващо бе уволнен, въпреки че Райков никога не е крил симпатиите си към БСП и левицата. Според клюката набедили го, че е по-близък до хората на Георги Първанов в Града на липите. За тази малко повече от година правителството на Пламен Орешарски смени двама шефове на ВиК без сериозни мотиви.

„Старозагорският митрополит Галактион има пръст във възстановяването на Райков", коментират приятелите му с усмивка. При освещаването на една от камбаните на новия православен храм „Св. Игнатий Старозагорски" миналия месец дядо Галактион наистина се застъпи за новия стар шеф пред самия лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. „Райков е не само добър управленец, но има голяма заслуга да открием животворен източник под църквата, трябва да го върнете", каза тогава владиката. Горещата му препоръка явно е "хванала дикиш".

Няма коментари:

Публикуване на коментар