27.08.2014 г.

211 участници на петото издание на БАТА АГРО

Най-престижното земеделско изложение у нас БАТА АГРО, организирано от Българската асоциация на търговците на агротехника, беше официално открито ВЧЕРА, на 26 август на летището в Стара Загора. В присъствието на министъра на земеделието и храните, представители на местната власт и ректори на университети председателят на УС на БАТА АГРО Веселин Генев даде старт на Петото юбилейно издание на изложението с думите: „Безспорно БАТА АГРО е най-престижният и авторитетен специализиран селскостопански форум в България, със своя идентичност, история и традиции, без еквивалент по мащабност и професионализъм."
В БАТА АГРО 2014 се включиха 211участници, разположени на над 32 хил. кв. метра изложбени площи. Спрямо миналата година ръстът на изложителите е 5% , a 79 фирми участват за първи път. Тази година демонстрационното поле за представяне на земеделската техника е на площ от 60 дка.
В деня на откриването се състоя пресконференция на тема „Взаимодействие между бизнеса, науката и специализираното висше образование в сферата на селското стопанство" с участието на УС на БАТА АГРО и ръководствата на специализираните образователни и научни институции в България - доц. Христо Бозуков, председател на Селскостопанска академия, и проф. Янчева, и.д. ректор на Аграрен университет - Пловдив. На пресконференицята присъстваха представители на ръководствата на Тракийски университет - Стара Загора и Русенски университет „Ангел Кънчев". Сред официалните гости бяха министъра на земеделието и храните и Жанин Хайман, представител на Немската асоциация на производителите на земеделска техника, организация, с която БАТА АГРО успешно партнира вече 5 години. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар