25.06.2014 г.

Дежурни екипи работят по отстраняването на щетите от лятната буря в Старозагорско

Няколко села - Хрищени, Горно Ботево, Лозен и Еленино, както и кв. "К.Ганчев" и части от квартал "Зора" в Стара Загора са без електричество в резултат на силния вятър, придружен с дъжд, които връхлетяха града през последния час. Обезпокоени граждани подадоха десетки сигнали на горещия телефон в общината за нанесени поражения.
Кметът Живко Тодоров разпореди създаване на дежурни екипи от общински служители и заедно с тях започна оглед на града. Екипите работят по отстраняването на пораженията по улиците. Те премахват паднали клони от дървета и събират обърнатите и разпилени контейнери за отпадъци. Екипи на EVN работят за отстраняване на авариите. По сигнали се извършва резитба на опасни дървета и клони.
Силна буря се разрази над Стара Загора. Само за няколко минути небето притъмня и задуха ураганен вятър, който помете чадъри от заведенията, столове, изпочупи рекламни пана и витрини, събори дървета и скъса кабели. В момента бурята продължава, придружена със силен дъжд.
Множество са сигналите за паднали дървета по улиците, тротоарите и върху автомобили, паркирани в различни части на града, както и за скъсани ел. кабели в Стара Загора и в няколко села.
Към момента няма данни за пострадали хора.
Вече два часа пороен дъжд се излива и над Казанлък, придружен със силен вятър и гръмотевична буря.

Няма коментари:

Публикуване на коментар