25.06.2014 г.

Станишев излъга и отива в Брюксел

Председателят на БСП Сергей Станишев е внесъл в деловодството на Народното събрание молба за прекратяване на правомощията му като народен представител. Това означава, че той ще приеме мандата и ще бъде депутат в Европейския парламент, въпреки че в хода на кампанията нееднократно заявяваше, че няма да напусне родната политика, съобщи ekipnews.
На изборите за Европейски парламент на 25 май от листата на БСП бяха избрани четирима евродепутати - Момчил Неков, Сергей Станишев, Илияна Йотова и Георги Пирински. Заради преференциалното гласуване 15-ият в листата Момчил Неков изпревари Сергей Станишев, който беше водач.
Прецакан е и четвъртият в листата - Петър Курумбашев. Той беше изместен на петата позиция и ще остане извън европарламента, въпреки че в началото на кампанията напусна българския парламент, считайки че избирането му за евродепутат е сигурно. Станишев смята да запази и лидерския си пост в БСП, въпреки печалното представяне на социалистите на евровота. Това още веднъж потвърждава, че нашите политици, веднъж влезли във властта, са готови на всичко, само за да останат на постовете си. В мотивите са соцлидерът посочи, че той бил необходим на ЕП заради новата ситуация в Европа?! Те в партията му не го искат, той твърди – нужен съм на Брюксел!!! Политиката у нас отдавна не е обвързана с никакви морални принципи, а само с гьонсуратлък.

Няма коментари:

Публикуване на коментар