27.06.2014 г.

Новият роман на Гришам е посветен на рецесията от 2008-а

Новият роман на Джон Гришам ще се развива по време на рецесията в САЩ през 2008 г., съобщи thebookseller.com. Книгата е със заглавие „Gray Mountain“ и ще бъде на англоезичния книжен пазар от 23 октомври. Издателство е „Hodder & Stoughton“. Авторът показа корицата чрез социалната мрежа „Фейсбук“.
Романът ще проследява историята на Саманта Кофър, която вече трета година е съдружник в най-голямата адвокатска кантора в Ню Йорк. Тя губи работата си само 2 седмици след фалита на „Лемън Брадърс“. Седмица по-късно тя започва неплатен стаж в малка правна фирма в градчето Апалачия. За първи път Саманта се сблъсква с истински клиенти с реални проблеми. Тя се натъква и на тайни, които е трябвало да останат заровени в планината завинаги.
Джон Гришам е американски писател, роден 1955 г. Книгите му най-често са съдебни трилъри или с криминален сюжет. Те се отличават с фактологически проучвания и информативен характер. Според много критици обаче Гришам е от авторите, които имат голяма популярност, без да са особено добри. Направени са успешни филми по негови творби, като например „Фирмата” и „Време да убиваш”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар