6.06.2014 г.

Днес съдът решава мярката за отклонение за убиеца на Паоло

Така изглежда ул. "Ген Гурко" в час-пик
Днес 14 часа утре Окръжен съд Стара Загора ще гледа мярката за неотклонение на Георги Сапунджив, който в понеделник вечерта прегази 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.
В момента Сапунджиев е в Неврохирургията на старозагорската болница с мозъчно сътресение и пукнато тъпанче на лявото ухо. Той е задържан за 72 часа.
Инцидентът, който потресе цяла Стара Загора, стана в понеделник около 19,00 часа, на ъгъла на ул. „Кольо Ганчев" и булевард „Цар Симеон Велики", близо до училище „Васил Левски" и в началото на пешеходната зона на града. Детето е било с родителите си Иван и Красимира и сестричката си Анжела и е карало велосипед.
Цялата трагедия можеше и да не се случи, ако не бяха експериментите с транспортната схема. Те датират отдавна. През 2009 г. се „отваря част от пешеходната зона, от ул. „Кольо Ганчев” се разрешава левия завой по „Цар Симеон Велики”. Предложението е на тогавашният заместник-кмет Белчо Белчев. Пиаца за таксита се локализира на „Царя”, до светофарите на кръстовището със „Св. Патриарх Евтимий”. От това се възползва и убиеца на Паоло, който искаше да вземе детето си с джипа, буквално от входа на училището. Другото недомислие е пускането на движението по ул. „Ген. Гурко” за всички участници в движението. В пиковете асове и особено при дъжд, трафикът там е невъзможен. Не са малко и инцидентите край Шесто основно, където има дарен…предупредителен знак, че минават деца. Това, вместо да се сложи „легнал полицай! На пешеходната пътека до Кукления театър, в последните две години, станаха три инцидента. Но не се вземат никакви мерки. Главният коз на администрацията е, че е направена нова транспортна схема, т.нар. проект „Буланов”, кръстен на името на автора. Той е бургазлия, защото идеите на специалистите заралии са доста противоречиви. Проектът на архитекта от морския град обаче не бе обсъждан публично, достъп до него няма. И накрая, местната власт демонстрира съпричастност и твърди, че са направили всичко възможно за предотвратяването на този инцидент, но…станал! Трагедия! Сега върви подписка, отново да се ограничат автомобилите в района около СОУ „Васил Левски”, както си беше преди. Вярно било, че всичко ново, е добре забравено старо!   

Няма коментари:

Публикуване на коментар