3.06.2014 г.

Казанлък е домакин на Фестивал на военните духови оркестри в Сухопътните войски

За първи път казанлъчани и гостите на града ще имат удоволствието да се насладят на едно вълнуващо събитие в богатата програма на Празника на розата – Казанлък ’2014. На 5 юни, четвъртък, градът на розите – пазител на най-красивия български символ – маслодайната роза, ще бъде домакин на Фестивал на военните духови оркестри. Във фестивала ще вземат участие Военният духов оркестър (ВДО) при 61 Стрямска механизирана бригада-Карлово с диригент капитан Юлиян Атанасов; ВДО при 2-ра Тунджанска механизирана бригада-Стара Загора с диригент капитан Цветомир Василев; ВДО при Център за подготовка на специалисти-Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев; Представителният военен духов оркестър на Сухопътни войски-Горна баня с диригент майор Анатоли Димитров.
Фестивалът започва от 11.00 часа с откриване на пл. „Севтополис“, следва дефиле в центъра на града. От 16.00 часа на площада всеки оркестър ще се представи със самостоятелен концерт. От 20.00 часа на сцената на пл. „Севтополис“ празничен концерт ще изнесе Представителният ансамбъл на Българската армия.
На Фестивала на военните духови оркестри в Казанлък ще присъстват командирът на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Нейко Ненов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада-Карлово бригаден генерал Димитър Шивиков, командирът на 2-ра Тунджанска механизирана бригада-Стара Загора бригаден ген. Любчо Тодоров, командирът на Центъра за подготовка на специалисти-Сливен полк. Христо Стаматов. Домакин е кметът на община Казанлък Галина Стоянова

Няма коментари:

Публикуване на коментар