30.08.2013 г.

Юбилеен събор отново събира русофилите край язовир „Копринка”

Национално движение "Русофили", Областен съвет -Стара Загора , със съдействието на Министерството на земеделието и горите, организират Х-ти юбилеен Национален събор на приятелите на Русия.
Съборът ще се проведе на 7 септември на яз."Копринка". В него ще вземат участие основно лесотехнически специалисти и работници в дърводобивната промишленост в Република Коми, възпитаници на съветските и руски висши учебни заведения, учители, ученици, представители на руските съотечественици, областни и общински структури на движението.
За жителите на Стара Загора ще има организиран безплатен транспорт. Автобусите ще тръгнат в 09:00 часа от баня "Пиперка".
Много музика, фолклорни танци и изненади очакват приятелите на Русия на Деветия национален събор, организиран от НД „Русофили". Традиционно събитието ще се проведе на язовир Копринка край Казанлък на 7 септември - събота.
За старозагорци има организиран транспорт, който тръгва в 9:00 часа от баня "Пиперка" и тръгва обратно в 16:00 часа от събора. Цената на билета в двете посоки е 2 лева. За по-добра организация е предвидено предварително записване за автобусите. Това може да направите в офиса на фондация „Пламък" - ул. „Цар Иван Шишман" № 83.
От 9:30 часа на връх Шипка ще бъде отслужена панахида в памет на загиналите в боевете войни. Старозагорският митрополит Галактион ще отслужи литургия в храм-паметник "Рождество Христово", известен още като Шипченски манастир.
Официалната част започва точно по обяд. Малко преди това, от 11:30 часа, ще бъдат отчетени резултатите в конкурса за рисунка на тема „Аз обичам моята Родина". В него са взели участие деца на възраст от две години до 8 клас. Популярният български певец Бисер Киров ще бъде кулминацията на събора. Броени дни преди събитието - на 4 септември, той ще отпразнува своя 70-годишен юбилей.

Няма коментари:

Публикуване на коментар