26.08.2013 г.

Алтернативни филми показват в столицата

Познато досега само в спорадична форма, Crooked Cinema – или, Кино на чорчик – се завръща с гръм и трясък на 12-ти септември, за да се настани твърдо в местния културен и социален календар.
Едно от най-свежите предложения в нощния живот на София, Crooked Cinema има за цел да предостави не само алтернативно градско преживяване, но и нова платформа за колаборация между млади режисьори, продуценти, музиканти и артисти, като цяло.
Crooked Cinema не са новаци: събитието на 12-ти септември е 19-то по ред. Подето като инициатива от киномана-кинодеец Том Кърк (писател, музикант, куратор, филмов селекционер, а, освен всичко друго, и звуков инженер и втори оператор на “Последната линейка на София”), в сътрудничество с множество творчески умове, сред които организаторите на София Филм Фест, Водна Кула арт фест, Indioteque, Crooked Cinema първоначално намира дом в софийските клубове и барове: Kanaal, +Tova, Hip Hip Atelier, Grindhouse, Jules Verne, както и “първоизточника“ на Crooked, Twins Club.
Том извежда нещата на международно ниво, с подкрепата на солидни британски и американски инди имена, като Warp Films, Drag City и Second Run. Crooked Cinema също така дава поле за изява на местни банди и ди-джеи, сред които: Space Dub Jammers, Ubermen, Hyperqube and Robinson Cruzified, Иво Хлебаров, GeRA, Munsee & Mo Kriklewood.
Филми, които се подбират за Crooked Cinema са достойни за всеки зажаднял киноман: заглавия от типа на Performance, Repo Man, The Man Who Fell To Earth, Daisies, All Tomorrow’s Parties, Waste Land и Beautiful Losers.
За затвърждаване на нишката между киното и музиката, програмат на Crooked Cinema включва и изобилие от концертни филми – като, например, INNI на исландската банда Sigur Ros

Няма коментари:

Публикуване на коментар