2.08.2013 г.

„Братя” е новото заглавие от Скот Търоу, издадено у нас

„Братя” е новото предложение на издателство „Ера”, което от днес е вече в книжарниците.
Пол Янис води в надпреварата за кмет на окръг Киндъл. Но една трагедия от миналото заплашва да разбие политическите му амбиции. Преди 25 години неговият близнак – Кас, се признава за виновен за убийството на приятелката си Дита Кронон. Непокорната млада жена е открита мъртва в дома си след традиционно барбекю, което заможният й баща организира за съседите и приятелите си всяка година.
Когато Кас, излежал наказанието си в затвор с лек режим, отново е на свобода, братът на Дита – Хал, заявява, че Пол също е бил замесен в престъплението. Използвайки средствата и влиянието си, Хал организира шумна публична кампания, за да го разобличи.
Пол подава иск за клевета, но името му вече е опетнено. Хал наема детективи, които отново да разследват случая. Вече нищо не може да попречи на Евън Милър, бивш агент на ФБР и Тим Броди, бивш детектив от отдел „Убийства” да разкрият истината.
Убийството на Дита се оказва само върхът на айсберга. На фона на жестока предизборна кампания и засилен медиен интерес, детективите разкриват поредица от измами, предателства и смразяващи тайни от миналото.
Скот Търоу изгражда сложен лабиринт от образи, отношения, изненади и обрати. Във всеки момент, в който читателят реши, че знае какво следва – Търоу го запраща в друга посока.
Още с първия си роман „Невинен до доказване на противното” Търоу налага трудно постижими стандарти в жанра. С характерните си прозрения за тъмното лице на човешката душа и заплетеността на правосъдната система, майсторът на съдебната драма, доказва, че е ненадминат в изграждането на сложни образи и интригуващи сюжети. С изключителна професионална компетентност и проницателност Скот Търоу е използвал опита си на юрист, за да изобрази правдиво как обикновените човешки слабости и страсти често водят до катастрофални последици. Без да се впуска в излишни подробности от дебрите на правото, Търоу находчиво предлага обективно тълкуване на изконните човешки ценности.
Какво отличава Търоу от плеядата „прописали” адвокати? Способността му да отразява в романите си наблюдения върху човешката природа. Стилът му е лесно разбираем, романите му следват плавен и логичен ритъм и носят новаторски дух и съвременно социално послание. Целта на автора е да създава пълнокръвни и интересни образи, да ги поставя в сложни ситуации и да предизвиква моралната оценка на читателите.

За автора:
Скот Търоу е писател и практикуващ адвокат. Той работи като защитник по наказателни дела в чикагския офис на престижна адвокатска кантора от 1986 г. Търоу специализира в престъпления, извършени от „бели якички”, и заема активна позиция по редица проблеми на правосъдната система. Участва в няколко държавни комисии и е първият председател на Изпълнителната комисия по етика в Илинойс, която регулира висшите служители от щатската администрация.
Скот е бивш президент на Писателската гилдия и е член на управителния съвет на колежа Амхърст.
Преведени на над 25 езика, романите на Скот Търоу са продадени в повече от 26 милиона копия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар