26.08.2013 г.

Нов безплатен паркинг в Казанлък

Днес, на 26 август от 18.00 часа изцяло обновеното пространство, северно от Кооперативния пазар, което доскоро имаше неугледен вид и бе избягвано от жителите и гостите на града, ще се превърне в красива сцена за талантите на община Казанлък.
Почистено и подредено, с 9 цветни и зелени градинки, излъскано с новата си настилка пространството ще събере казанлъчани на концерт под открито небе - събитие, което най-много подхожда на новия му облик. В концерта ще участват формации от читалища в Казанлък и населените места, който ще бъде благодарност към живеещите в района за тяхното търпение и помощ.
Инициативите на Община Казанлък да промени града продължават. След реконструкцията на тротоарната площ пред Районния съд, създаването на нов Цветен пазар, откриване на безплатен паркинг до СОУ „Екзарх Антим I", на ред в центъра на града бе пространството около Централния Кооперативен пазар и Банята. Място, което се посещава от много хора и което трябваше да бъде облагородено, за да се чувстват всички комфортно и приятно.
Площта от над 2000 кв.м, намираща на север от Кооперативния пазар, между улиците „Бяло море" и „Велико Търново" и кръстовището с ул. „Неофит Рилски", ще събира 100 паркоместа. С този паркинг безплатните места за паркиране в централната градска част на Казанлък стават шест. Това са паркингът зад кино „Искра", паркингът източно от НЧ „Искра", паркингът южно от ИМ „Искра", паркингът източно от СОУ „Екзарх Антим I" и паркингът зад Данъчна служба.
Подготовката на терена включи подмяна на улични и градински бордюри, оформяне на зелени площи и поставяне на решетки за събиране и отвеждане на дъждовните води. След това бе положена шлайфана бетонова настилка с дебелина средно 16 см, армирана със заварени мрежи. В началото на месец септември, според технологията на изпълнение, предстои фугите да бъдат почистени, обработени и запълнени с въже от експандиран полиетилен. Фирмата, която изпълнява настилката е „Артбетон" ЕООД, гр. Пловдив.

Няма коментари:

Публикуване на коментар