7.08.2013 г.

Комсомолците от „Различният поглед” стартираха нов проект

От началото на август, в Стара Загора, стартира новия проект на „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“, т. нар. „Младежка Арт Зона“. Проекта е продължение на успешната инициатива „Младежка Кино-Зона“, проведена от организацията от януари до април тази година, с редица безплатни прожекции и младежки конкурс за видео в кино „Различният Комсомол“.
В новия проект - младежка инициатива (Дейност 1.2) по програма „Младежта в действие“ – освен безплатни кино-прожекции и представяния на открито и в зали, са предвидени и младежки уършкопове, джем сешъни, концерти. Проектът е с продължителност 4 месеца, като през август и септември събитията ще са главно навън. Срещите на инициативната група младежи и тренера вече започнаха и се случват всеки понеделник от 10:30 ч. в Къщата на Архитекта на ул. Сава Силов 37. Младежите участват дейно в организирането на събитията, предложения за нови събития и методи на достигане на аудиторията. Всеки, който е на възраст 15 – 29 г. и има идеи и желание да помогне за реализирането на интересни младежки събития, е добре дошъл да се включи в тези срещи.
Първото публично събитие по проекта е по повод Международния ден на младежта, 12-ти август, но ще се проведе на 16-ти август, петък, с цел окончаване на работната седмица и привличане на повече младежи. „МУЗИКА И КИНО на Летния театър“ ще започне от 18:00 в Летния театър на парк Аязмо. Ще включва отворено прослушване на младежки музикални и танцови групи за участие в ЕМФИ „Различният поглед“ 2013 през септември, представяне на български и чуждестранни доброволци, демонстрация на фокуси и лятно кино. По предложение на младежи от инициативната група по проекта, като финал на вечерта ще бъдат излъчени няколко серии от любимото руско анимационно филмче „Ну, погоди!“, което не е особено познато сред младите днес.
Желаещите да се включат в прослушването с музикален сет, танцово представяне или предложения за филми (най-вече късометражни и анимационни), могат да се свържат с организаторите на info@razlichniatpogled.org или на 0884 814 615, 0988 93 25 93 – Теодора Николаева, тренер по проект „Младежка Арт Зона“. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар