11.04.2012 г.

Направи си сам… филм


Американка показва как се снима кино

Ако сте сред киноманите, които искат да снимат собствен документален филм, може да се запишете в майсторския клас на американката Мелъди Гилбърт.
В рамките на SWAN Art Academy, тя ще ви научи как да превърнете една идея в кратък документален филм.
Гилбърт ще покаже как започва и приключва целия процес – от първоначалната концепция, през заснемането и монтирането, до пълното завършване на проекта.
Участниците ще бъдат разделени в екипи, които ще заснемат и монтират документален филм с продължителност от 3 до 5 минути, използвайки дигитални камери, професионални микрофони и софтуер за професионален монтаж.  Покрай процеса на създаване на филма, на някои от участниците ще се наложи да правят интервюта и да открият своя стил в разказването на истории.
На финала на уъркшопа филмите ще бъдат представени пред публика и жури, което ще се състои от професионални документалисти. Ще има и награди, сред които е и шанса на новите филми да бъдат показани на някои от големите български и международни фестивали.
Всеки, които иска да стане част от този майсторски клас, може да кандидатства самостоятелно или с предварителен екип, а избраните участници ще станат част от проекта напълно безплатно. Допълнителни въпроси и попълнения формуляр за участие можете да изпратите на: academy@swanfestivalbg.com. Крайният срок за приемане на кандидати е 12 април, а датите, в които ще се проведе уъркшопа са от 21 до 29 април. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар