9.04.2012 г.

Обявиха действащите басейни в Старозагорско


 Кметът на Стара Загора Живко Тодоров издаде заповед, с която определя плажните комплекси, разрешени за къпане на територията на Община Стара Загора, за летния сезон на 2012 г.
Определените водни обекти, разрешени за къпане са плажните комплекси "Делфин", "Астория", "Плажът", „Бистро Басейн", „Арт комплекс", "Хранмаш инвест" - намиращ се до с. Пряпорец, "Лагуна", „Гроди" и „Марица Изток" на Старозагорски минерални бани, закритият плувен басейн собственост на община Стара Загора, плувните басейни на хотелите "Армира", "Калиста" и "Мериан палас".
Собствениците са задължени да ги обезопасят максимално до края на април, като задължително ги осигурят със спасителни постове, оборудвани с необходимия инвентар и съоръжения, медицински и реанимационни пунктове.
Абсолютно се забранява къпането, плуването и използването за водни спортове на останалите водни обекти на територията на общината, като открити канали, изкопи, реки, язовири и микроязовири, езера и други водни басейни.
Собствениците, концесионерите и арендаторите на язовири и микроязовири, открити канали и други водни площи забранени за къпане, са задължени да ги обезопасят с ясно забележими предупредителни и забранителни знаци. В тях трябва да бъде посочена причината за забраната за къпане, както и най-близкият медицински пункт или телефонен пост.
Кметовете и кметските наместници от Община Стара Загора са задължени да обезопасят по подходящ начин откритите канали, изкопи, реки, язовири, микроязовири и езера намиращи се в близост до населените места ,с цел недопускане на нещастни случаи.
Лицата, които нарушават разпоредбите на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяване на водните площи, носят административна отговорност съгласно Закона за административните нарушения и наказания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар