6.04.2012 г.

Стара Загора става домакин на Световното по канадска борба


За първи път в България Стара Загора ще бъде домакин на финали за Световната купа по канадска борба (armfight). Досега домакини на финали по този спорт са били Москва, Лас Вегас, Манчестър, Варшава, Дубай и др.
Най-голямата звезда, която ще пристигне, е професионалистът Джон Брезенк, който партнираше на Силвестър Сталоун във филма „На върха", многократен световен шампион и шампион на Северна Америка. В състезанията ще могат да участват и хора с физически увреждания, посочи кметът Живко Тодоров. „Не е случайно, че избрахме Стара Загора - единственият град, в който имаме клуб за хора с увреждания, но нямаме редови клуб. Благодарение на тези състезания се надявам да запалим много млади хора да ни последват, за да ги държим далеч от пороците на съвременния свят", допълни председателят на Българската федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров.
В Стара Загора ще се състезават осемте най-добри състезатели по канадска борба, тук ще бъде излъчен и най-добрият състезател за 2012 г
Състезанията ще се проведат на 6 и 7 юни в Общинска спортна зала „Стара Загора", а входът ще бъде свободен, за да може повече хора да наблюдават схватките, обясни кметът Тодоров.
Наградният фонд е 15 000 долара, като победителят ще получи 5000 долара.
Двубоите ще се излъчват в над 50 държави, в 12 отделни предавания, милиони зрители по целия свят ще могат да ги гледат. В България мачовете ще се излъчват по ТВ7, а в САЩ по най-гледаните телевизионни канали.
Организатори са Българската федерация по канадска борба и Община Стара Загора.

Няма коментари:

Публикуване на коментар