4.04.2012 г.

100 лева бонус за заснет нарушител дават в Казанлък


Община Казанлък ще поощри всяка проявена гражданска бдителност и отговорност.
Награда от 100 лв. ще бъде връчена за снимка, която запечатва злоупотреба с обществено имущество, от която да е видно кой е извършителят.
Снимките ще се приемат в Деловодството на Община Казанлък - бул. „Розова долина" № 6, гише № 2, срещу Протокол за свидетелство на кражбата, удостоверяващ достоверността на снимката.
В обръщение до казанлъчани кметът Галина Стоянова призовава да се създаде обществена нетърпимост към кражби на общинска собственост.
„Вярвам, че всички искаме да живеем в един по-красив, по-приветлив и по-подреден град. Затова се обръщам към всички казанлъчани:
Нека бъдем граждани, нека ценим и пазим това, което се прави с много труд и с пари - нашите пари, а не чужди. Нека създадем обществена нетърпимост и да покажем на хората с недоразвито гражданско съзнание, че кражбата на общинско имущество, че дори кражбата на засадени рози и други цветя ограбва самите нас. Така крадем от себе си, от възможността да заприличаме на европейски град.
Казанлъчани са хора с традиции, самоуважение и имат право да се гордеят с града си. Затова нека не приемат с безразличие тези „дребни „ кражби и келепирлък". Има средства, с които да се покаже нетърпимост към кражбата на общата ни собственост - звънете на полицията, на медиите, използвайте и мобилните телефони, с които могат да се зснемат „в крачка" и да се публикуват крадците в социалната мрежа. Общественият контрол е основното, което осигурява обществения ред и спокойствия във всяка страна. Германия и Швейцария са очевиден пример за самоконтрол на гражданите , който ограничава и малките, и големите престъпления и позволява по -уредена държава.
Казанлък може по-добро място за живеене, само ако сме солидарни като общество и заедно защитаваме интересите на града и общината ни. Нека бъдем наистина граждани!", е записано още в обръщението на казанлъшкия кмет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар