3.04.2012 г.

Комсомол – става център за алтернативно кино


Младежите от сдружение „Различният поглед”  кани старозагорци на откриването на алтернативно пространство за кино, изкуства и културен обмен – Кино Комсомол в Стара Загора.
То ще предостави сцена за български и световни филмови фестивали на анимационно, късометражно, пълнометражно кино и видео арт, младежки и аматьорски филмови проекти, както и всички съвременни форми на сценичните изкуства. Още в началото на годината в салона младежите представиха някои от най-добрите филми от два фестивалите – „Златен кукер” и „При двореца”. Въпреки студа и мразовитата зала, любителите на алтернативно кино все повече се увеличават. Тогава ентусиастите категорично заявиха, че ще продължат тази своя инициатива и не излъгаха. Това е поредното възкръсване на киносалона в Комсомол и, дето има една дума, дано да е за последно.
Официалното откриване ще се състои  на 7 Април 2012г., събота,  от 19:30 часа, в киносалона с адрес: Стара Загора, ул. „Пазарска“ №13, с прожекция на българския филм „Подслон“, представен в над 65 фестивала и носител на общо 21 филмови награди в редица държави, сред които САЩ, Бразилия, Украйна, Македония, Франция и Колумбия. Филмът е носител на Голямата награда на София филм фест 2011 и Наградата за най-добър филм на Българската филмова академия 2011.

Програма за деня:
10:30 – Арт Работилница за малчугани
11:30 – Детско кино
15:00 – Ден на движението Zeitgeist – лекция и филм
19:30 – Официално откриване - прожекция на българския филм „Подслон“
Специален гост на откриването – Живко Тодоров, Кмет на Община Стара Загора
За всички събития в деня на откриването входът е свободен.

Програма за 8 април:
18:30 – „Асфодел“ – литературно-визуално четене на Калоян Праматаров
Вход свободен
20:00 – IN THE PALACE 2011 ON TOUR – селекция Най-доброто от Международен фестивал на късометражните филми „В двореца“ Балчик, 2011
Вход 3 лв

Няма коментари:

Публикуване на коментар