25.04.2012 г.

Новоиздаден албум на Джанис Джоплин включва 9 неиздадени нейни песни


На музикалния пазар излeзe специален двоен албум - "The Pearl Sessions", в памет на Кралицата на рокендрола – Джанис Джоплин. Дискът дебютира на българския музикален пазар на 17 април от Вирджиния Рекърдс/Sony Music.
The Pearl Sessions ще включва последния албум на Джанис Джоплин ("Pearl"), както и новооткрити студийни записи, 9 неиздавани парчета и концертни записи. Двойният албум е музикален портрет и ретроспекция на последните и най-динамични творчески години от живота на Джанис Джоплин преди трагичната й смърт през 1970-а.
Оригиналният албум "Pearl" излиза на 11 януари 1971 година, три месеца след смъртта на Джанис Джоплин. Това е и последният студиен албум на певицата и посмъртното доказателство за таланта на американската соул, блус и рок дива. "Pearl” или Перлата е името, с което Джанис Джоплин е наричана от най-близките си хора и приятели.
"Pearl” е единственият албум, който певицата записва с "Full Tilt Boogie Band” - групата, с която Джанис Джоплин участва на фестивала "Festival Express”. Албумът престоява 9 седмици на върха на класацията за продажби на албуми – Billboard 200 chart. "Pearl" включва някои от най-известните и обичани песни изпълнителката, включително кавър версията й на парчето на Крис Кристоферсън "Me and Bobby McGee", както легендарното акапелно изпълнение на "Mercedes Benz".
Докато работи над проекта, екипът на Sony открива неиздавани досега записи, продуцирани от легендарния Пол Ротшилд. Той е продуцент на първите пет албума на The Doors и на последния на Джанис – “Pearl".
Съдържание на CD1 от "THE PEARL SESSIONS": Оригиналният албум "Pearl" и оригинални моно сингли от албума ("Cry Baby," "Get It While You Can," "Me and Bobby McGee").
Съдържание на CD2 от "THE PEARL SESSIONS": бекстейдж записи, разкриващи факти около записа на "Pearl", разговори в студиото, демо версии и 9 изцяло завършени, но неиздадени парчета за албума.

Няма коментари:

Публикуване на коментар