6.04.2012 г.

Цялостна програмна стратегия на Кино Комсомол в Стара Загора


Всеки месец в продължение на седмица ще бъде представен един международен фестивал, като всеки ден има прожекция/ции на филми в старозагорското кино Комсомол, информират организаторите от младежкото сдружение „Различния поглед”.. На откриването ще бъдат канени специални гости, най-вече от организаторите на съответния фестивал, а когато е възможно – и от екипа на някой от филмите.
През останалите три седмици от месеца Кино Комсомол ще работи в петък, събота и неделя (при голям интерес – и в други дни). Всяка прожекция ще е на различен филм с цел да се запази интереса, като филми ще бъдат повтаряни само при особено голям интерес или когато са актуални български филми, които си заслужава да бъдат видяни от повече хора.
 В петък ще има вечерна прожекция под надслов „Ексклузивно кино“ – филмът няма да бъде повтарян, може да бъде видян само и единствено на съответната прожекция.
В събота сутрин темата е „Чудатости за малчугани“ – арт работилница и детско кино. Арт работилницата ще е в посока презентиране на любим приказен/анимационен герой, свикване се със сцената, сценични и импровизационни игри, идеи за костюми, любими детски песни и сцени от филмчета, комуникация между децата и т.н. Темите на работилниците и заглавието на филма ще бъдат изненада.
В събота следобед и вечер ще има Кино за Възрастни.
Неделните прожекции (понякога само вечерната) ще са под надслов „Кино за ценители“. Идеята е да се прожектират „най-арт“ заглавията, такива, към които съответните фестивали и публика са изразили особено предпочитание.
През месец април представените филми са от минали издания на  Международен фестивал на късометражните филми „В двореца“ Балчик 2011, както и от „Северно сияние“, „Сатори в утрото на есента“ и „Късо съединение“, организирани от сдружение за различно кино „Позор“, София.
През месец май във фестивалната седмица ще гостува четвъртия фестивал, организиран от същото сдружение и озаглавен „Цветята на корана“, провел се през февруари 2012 г.

Програма за месец април:
Вход за прожекциите: 3 лв
08.04.неделя
18: 30 –„Асфодел“ – литературно-визуално четене на Калоян Праматаров (вход свободен)
20: 00 – In The Palace 2011 On Tour – селекция Най-доброто от Международен фестивал на късометражните филми, „В Двореца“, Балчик
13.04. петък
20:00 –  Север - Антидепресивна off-road комедия, Норвегия, 2009, реж.: Руне Денстад Лангло
14.04. събота
10:30 – Арт Работилница за малчугани
11:30 – Кино прожекция за деца
18:00 – ПОДСЛОН, 2011, България
20.04. петък
20:00 – КУМБ МЕЛА: Песента на реката, Индия
21.04. събота
10:30 – Арт Работилница за малчугани
11:30 – Кино прожекция за деца
17:30 – IN THE PALACE 2011 On Tour – селекция Най-доброто от Международен фестивал на късометражните филми, „В Двореца“, Балчик 2011
22.04. неделя
17:30 – СМЕХОТЕРАПИЯ – 2-ра част – анимация от МФАФ Златен кукер
20:00 – ВИОЛОНЧЕЛОТОкъсометражна селекция, осем новели на утвърдени режисьори

Няма коментари:

Публикуване на коментар