13.01.2014 г.

Събират средства за бебето Вики на футболен турнир

Турнир по минифутбол ще се проведе в Стара Загора на 17, 18 и 19 януари в общинска спортна зала Иван Вазов. Инициативата е благотворителна и е на група млади старозагорци в подкрепа на 12-месечната Виктория от Пловдив, която се нуждае от животоспасяваща химиотерапия в чужбина.
Турнирът се осъществява с подкрепата на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, който ще вземе участие в една от срещите. Това е изключително благородна кауза, зад която застава цялото ръководство на Община Стара Загора, каза зам.-кметът Иванка Сотирова. Радваме се, че инициативата е дело на млади хора, които с всички сили търсят начини да помогнат на малката Вики. До момента за участие са се записали 16 отбора от Стара Загора, Казанлък и Гълъбово, като една от срещите е демонстративен мач между ПФК Берое и ФК Верея, съобщи Ивелина Павлова, представител на организаторите. Очаква се в турнира да се включи и шампионът на България по минифутбол VIP DENT, който е от Пловдив.
Предвидено е финалните срещи да се играят на 19 януари, като победителят ще бъде излъчен в двубой, който ще започне в 16:00 часа. Всеки един от отборите, който ще участва, ще внесе в банковата сметка за лечението на Виктория по 150 лева. Входът за зрители на турнира ще бъде два лева, като събраната сума ще бъде предадена срещу протокол за дарение, на родителите на момиченцето, които ще присъстват в зала Иван Вазов на 19 януари.
За повече информация и записване за участие в турнира: Николай Стоев – GSM 0895 620755 и Ярослав Георгиев – GSM 0899 223338.
За първия курс на лечението на Виктория в Германия е необходима сумата от 113 хиляди евро, която е непосилна за семейството й. До момента са събрани 83 хиляди евро. Момиченцето има тумор на мозъка. Карциномът е от вид, който много рядко се среща в България и лекарите у нас нямат опит в лечението му, казва нейната майка Даниела Христова. Според лекарите от клиниката в Хайделберг, химиотерапията на Вики трябва да започне в началото на февруари, за да се ограничи растежа на туморното образувание.
Да помогнем на 12-месечната Вики да оздравее!
Банкова сметка за набиране на средства:
Societe Generale Експресбанк
BIC Code: TTBBBG22
IBAN: BG35TTBB94001525767173

Няма коментари:

Публикуване на коментар