23.01.2014 г.

„Аз, Дон Жуан” прожектират на рождения ден на Моцарт

На 27 януари се навършват 258 г. от рождението на Волфганг Амадеус Моцарт – може би най-известният композитор на всички времена. По този повод „Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед“ реши за втора поредна година да отбележи събитието, този път с образователна кино-прожекция.
От 19:30 ч. в Регионална библиотека „Захари Княжески“ ще бъде излъчен игралния филм на испанския режисьор Карлос Саура „Аз, Дон Жуан“ (2009 г., 126 мин). Филмът ни пренася във Венеция и Виена от края на осемнайсети век, като разказва за разгулния живот на поета Лоренцо дел Понте - либретист на едноименната моцартова опера, за неговия приятел и ментор – Джакомо Казанова, за интригите в кралския двор, за прочутото съревнование между Моцарт и Салиери, за успеха на операта и т.н.
Прожекцията е с вход свободен и е насочена към младежи от старозагорските гимназии и граждани.
Преди филма, кратка презентация за своята доброволческа мисия в Стара Загора, по проект „Заедно в изкуството 2“ към Европейска доброволческа служба, програма „Младежта в действие“ ще направи полския доброволец на Сдружение „РАЗЛИЧНИЯТ ПОГЛЕД“, Матеуш Щайнке. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар