31.01.2014 г.

Известни български певци пеят в памет на Тодор Колев

Да си спомним за Тодор Колев с неговите песни на 1 февруари. Събитието неслучайно ще се случи в Строежа - където бяха последните две изяви с участието на големия български артист.
Двете вечери се проведоха със съгласието и участието на самия Тодор Колев, а предстоящото е с одобрението на неговото семейство и с тясното сътрудничество на дъщеря му Албена Колева.
Концертите от типа умишлено се провеждат в клубна среда - концепция, която напълно съвпада и с желанието на актьора. Първият такъв се случи в Строежа, а следващият в Mixtape 5, като и двата предизвикаха небивал интерес.
По традиция в програмата участват основно ядро от инструменталисти и цяла плеяда от вокалисти - твърди участници до момента. В предстоящия списък от изпълнители за пореден път влизат Миленита, Ясен Зердев, Сърмата Хари, Иван Гатев и Мирослав Морски (Джанго Зе).
Последният от тях пристига специално от Великобритания, където се подвизава от месеци насам. Заради поети ангажименти извън София и извън България участие този път пропускат съответно Димо Стоянов от група P.I.F. и Рут Колева.
За сметка на това в състава са привлечени три нови, но доста популярни имена - Стефан Вълдобрев, Камен Воденичаров и Гери Турийска. Сред несменяемите музиканти отново ще се разчита на Веселин Веселинов-Еко - бас, Росен Ватев - барабани, Ангел Дюлгеров - китара, Милен Кокушаров - пиано, Михаил Йосифов - тромпет и Вили Стоянов - тромбон.
В съботния репертоар се очаква да бъдат включени едни от най-известните и обичани песни, изпълнени през цялостната кариера на Тодор Колев, а именно - "Фалшив герой", "Песен за любимия град", "Как ще ги стигнем американците?", "Жалба за младост", "Самотният човек", "Виолета", "Нашият сигнал", "Черно море", "Сто кила" и много други.
Част от събраната в събота сума от вход и спонсорства ще бъде дарена за изграждане на паметник на Тодор Колев в Шумен. Кампанията, наречена "Да запомним Тодор Колев", е в сила от близо година насам и зад нея застава инициативен комитет от града. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар