3.01.2014 г.

Конкурс за нов български фентъзи роман

Издателство MBG Books обявява нов конкурс за Български фентъзи роман!
След невероятния успех на първото издание на конкурса през 2012 година, най-младото и активно издателство за фентъзи в България MBG Books обявява втори национален конкурс за български фентъзи роман. Търсят се нови фентъзийни майстори на словото, готови да се наредят гордо до невероятните победители от първия конкурс – Геновева Детелинова, Антон Фотев и Радостин Нанов.
Ето ги и условията накратко:
Срок на конкурса: Приемат се за участие всички романи изпратени до 24:00 ч. на 30.10.2014 год.
Възрастови ограничения: В конкурса могат да участват само лица над 14 години.
Лични данни: Участниците трябва да предоставят две имена, адрес и телефон или мейл за контакт, които ще се пазят при гарантирана конфиденциалност за нуждите на конкурса.
Допустим обем: Ще се приемат романи с минимален размер 40 000 думи, за максимален – няма ограничения.
Самостоятелни романи и поредици: Романите, независимо дали част от поредица или не, трябва да са идейно завършени и четими и като самостоятелни произведения, неизискващи познаване на предишни книги на автора или предполагащи допълнителни книги от поредицата, за да се завърши историята.
Брой участващи произведения от един автор: Няма ограничения, всеки автор може да участва с неограничен брой свои романи.
Формат за участие: Ще се приемат романи само във формат RTF, DOC, ODT или DOCX.
Брой на авторите: Допускат се както самостоятелни участници, така и всякакви тандеми, колаборации и групови романи.
Предишни публикации: Важно изискване е изпратеният роман да не е бил публикуван под каквато и да е проследима форма преди и по време на конкурса – книжна, електронна, в блог, сайтт или подобно.
Жанрови ограничения: Ще се допускат романи в стил, подходящ за портфолиото на издателство MBG Books – приключенско, героично, магично, епично, класическо, хумористично, фолклорно, меч и магия или дарк фентъзи. Допускат се и различни смесени жанрове, при които обаче фентъзи елементите да са водещи.
Голямата награда: Победителят или победителите ще бъдат обявени до края на 2014 година, като същите ще получат възможността да бъдат издадени под шапката на MBG Books, след, разбира се, професионална корекция и редакция на произведенията им. Победилите романи ще бъдат издадени в тираж над 1000 бройки, от които авторът ще получи процент от продажбите.
Кандидат-романите могат да бъдат изпратени на следния имейл адрес:
contest@mbgbooks.eu
MBG Books си запазва правото да не излъчва победител, както и да излъчи повече от един победител, ако има условия за това. В конкурса могат да се включат като партньори и други организации и сайтове, като същото ще бъде публично обявено. Издателството не поема задължение да дава информация на неспечелилите автори относно качеството на техните работи, но при желание на който и да е член на журито същият може да се свърже директно с автора и да му предостави своите впечатления и съвети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар