21.01.2016 г.

Половин милион отпуснаха за Музея на розата

Вчера Министерски съвет одобри постановление за допълнителни трансфери в размер на 1 040 000 лв. по бюджетите на три общини. 500 000 лева от тези средства ще бъдат отпуснати на Община Казанлък за довършването на Музея на розата в града.
Проектът за сградата е разработен преди две години. Новият Музей на розата е преминал съгласуване  с експерти от НИНКН, консултиран е с френски специалисти, представен е на гражданите на Казанлък и е направено обществено обсъждане.
Строителството на новата сграда стартира през юни 2015 година, когато държавата отпусна половин милион лева. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД Обединение „Музей на розата – Казанлък“, който бе избран, след  проведена обществена поръчка.

Сградата на музея е съвременна и мултифункционална. Тя се простира на площ от 1200 кв.м. В нея е предвидено да има партерен кръг с 24 вида рози, специално помещение за демонстрация на розоварене, конферентна зала, мултимедийна зала, фондохранилища, експозиционна част, детски кът и панорамно кафене, информират от пресцентъра на общината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар