4.01.2016 г.

Почистващите снега фирми в Стара Загора ще бъдат санкционирани

Фирмите в община Стара Загора, отговорни за почистването на падналия вчера сняг, ще понесат санкции за неизпълнение на поетите ангажименти.
„Не съм доволен от начина, по който фирмите, отговорни за поддръжката на пътищата и уличната мрежа в града, се справят с почистването им от падналия сняг. Ще бъдат съставени констативни протоколи и те ще бъдат санкционирани“, съобщи кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.
Той, заедно с екип от специалисти, е извършил оглед на обстановката в общината тази нощ и сутринта. Констатацията е, че фирмите не са се справили със ситуацията, за което ще им бъде потърсена отговорност.

Оперативното денонощно дежурство за зимната поддръжка на пътищата в община Стара Загора започна на 1 декември. Разпределени са зоните за снегопочистване на пешеходните площи в Стара Загора между общината и "Зауба" АД. През зимния сезон 2015/2016 год., дейностите за зимно поддържане на пътната мрежа IV (четвърти) клас се изпълняват от „Пи Ес Ай" АД с 26 специализирани машини , а зимната поддръжка на уличната мрежа в града се извършва от „Зауба" АД, с 12 специализирани машини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар