27.01.2016 г.

Вече продават електроенергия и по интернет

Ток вече може да се купува и през интернет. kupitok.bg е първият портал за сключване на договори за покупка на електроенергия у нас. Порталът, който беше публично представен вчера от ръководството на "Енерго-Про", дава възможност на всеки потребител от всяка точка на страната за броени минути да се регистрира и веднага да купи енергия, като се възползва от предимствата на свободния пазар.
Това обясни управителят на "Енерго-Про" Стефан Абаджиев. На практика порталът kupitok.bg полага основите на реалната конкуренция на пазара на електроенергия, като засега от него ще се възползват малките и средните предприятия, а до два месеца - и битовите потребители. Това ще стане възможно, след като бъдат одобрени от КЕВР т.нар. стандартизирани профили. До края на януари ЕРП-та трябва да внесат в КЕВР разработените от тях предложения за стандартизирани профили, от които малките клиенти ще могат да избират. Стандартизираните профили ще посочват часовете и дните с пиково, намалено и нулево потребление, от които всеки клиент ще избира най-близкия до неговия денонощен стереотип на живот.

Порталът ще предлага 15-20% по-ниски цени от тези на пазара. Очакваме до два месеца вълна от битови клиенти, заяви Стефан Абаджиев. Смятаме че пазарният ни дял ще се увеличи, като очакваме миграция на клиенти от други дружества, допълни управителят на "Енерго-Про".

Няма коментари:

Публикуване на коментар