29.01.2016 г.

Отмениха предварителната продажба на билети за Рок феста, местят го от Каварна

Джулая се мести на брега на Дунав

Ежегодният фестивал "Каварна Рок Фест" е дълбоко свързан с бившия кмет на Каварна г-н Цонко Цонев, който е негов създател и лице. Bulgarian Live Music е организатор на фестивала през последните години, а фестивалът съществува много преди това. Организаторите не искат да се разграничават от неговия инициатор и партньор за последните десет години. Цонко Цонев е човекът, който стои зад превръщането на "Каварна Рок Фест" в традиция и който спомогна за изграждането на лоялна група от фенове. Дистанцирането на г-н Цонев от провеждането на фестивала в Каварна допълнително разклати интереса на публиката и феновете, които са верни на традицията и демонстрират притеснение от факта, че той може да не е част от него.
"Надявахме се в община Каварна да има приемственост и диалогичност и в името на рок музиката и на бизнес инвестициите да се запази благоприятната среда за провеждането на фестивала през 2016 г. Случващото се през последните месеци обаче ни кара да мислим, че бизнес средата в града е силно разклатена и рискова с оглед инвестицията, която коства един фестивал и тази година няма да проведем Kavarna Rock на традиционното му място. В момента водим разговори с други общини и при първа възможност ще обявим новата локация, но фестивал ще има", допълват от организаторите.
Bulgarian Live Music спира продажбите на билети на зелено, а всички закупили такива билети ще имат възможността да ги върнат или да ги използват след като научат новата локация на Kavarna Rock 2016. Организаторите се извиняват за настъпилите неудобства и гарантират осигуряването на незабравимо преживяване по време на фестивала.
Каварна рок фест ще има нова локация, съобщава в страницата на фестивала промутърската фирма организатор, като уточняват, че не се е стигнало до споразумение с новото ръководство на община Каварна. На страницата Bulgarian Live Music съобщава, че спира продажбите на билети на зелено, а всички закупили такива билети ще имат възможността да ги върнат или да ги използват след като научат новата локация на Kavarna Rock 2016. "Организаторите се извиняват за настъпилите неудобства и гарантират осигуряването на незабравимо преживяване по време на фестивала" - завършва съобщението.
Това е второ събитие от досега известните в Каварна, което напуска очертанията на морската община. Преди време бившият градоначалник Цонко Цонев и кметът на Тутракан Димитър Стефанов, обявиха, че Джон Лоутън и Б.Т.Р. ще изпеят вечното парче на "Юрая хийп" - "Джулай морнинг" на брега на Дунав, вместо на Камен бряг.

Малко след това кметът на Каварна Нина Ставрева в нарочна пресконференция в морската столица заяви, че тя и екипът й ще запазят богатия културен календар и ще надграждат. Пред Дарик Добрич кметът Ставрева бе категорична, че рок фест в Каварна ще има.

Няма коментари:

Публикуване на коментар