22.01.2016 г.

Лешникотрошачката отново на заралийска сцена

Съвременен танцов спектакъл е копродукция на Балет „Арабеск” и Балета на старозагорската опера


Балет „Арабеск” и Балетът на Държавна опера-Стара Загора ще представят за последен път през този сезон - на 23 януари от 14.00 часа на сцената на Операта своя версия на популярния балет „Лешникотрошачката” по музика на П. И. Чайковски.  Спектаклите през месец декември бяха два в един ден и за вечерния нямаше билети и много хора не успяха да го гледат. А беше светло вълнение за малки и големи. Балетът на Старозагорската опера е с красив и ефирен номер на палци, който завършва с общ танц на сцената заедно с малките снежинки-балеринки от ДЮСОБ“Маргаритки“. 
"Понеже знаем, че Изкуството прави така, че винаги в душата да идва Коледа – когато то от сцената пленява сърцата ни. Понеже все още е зима и е красиво да се разказва чудната приказка на Хофман с музиката на Чайковски – заповядайте на „Лешникотрошачката“ в събота в Операта!" - канят организаторите.
Хореографът Боряна Сечанова избира да направи интересен съвременен спектакъл, без да променя сюжета на творбата. Приказната картина е оформена от красивите - сценография на художника Борис Стойнов и костюми - на Цветанка Петкова-Стойнова. В главните роли ще се представят солистите на Балет „Арабеск” - Марина Попова ще бъде Мари, Фриц - Филип Миланов, Дроселмаер – Асен Наков, Лешникотрошачка – Васил Дипчиков, Принцеса Мишонка – Мариана Крънчева, Мама Щалбаум, Снежна кралица – Петя. Колева, Татко Щалбаум – Стефан Вучов. Участват още Мария Касабова, Стефка Табакова, Ервин Есен, Светлозар Тинев, Андрея Андонова, Цвета Захова, Валери Миленков, Виктория Петрова, Чан Тхе Чунг /Балет „Арабеск”/, Ромина Славова, Яна Кафалиева, Ивелина Димитрова, Кремена Костова, Юлияна Василева, Анелия Димитрова, Цветелина Тенева, Лора Георгиева, Пенка Димитрова, Петя Вънева / балет ДО-Стара Загора/ и др.
Балетът “Лешникотрошачката” по музика на Чайковски е една от най-гледаните и любими балетни постановки по света. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар