13.01.2016 г.

Дж. К. Роулинг с нова кримка – „В служба на злото”

След като стана известна и много богата с поредицата за "Хари Потър" Дж. К. Роулинг реши да завладява и възрастната аудитория с криминална поредица.
На пазара вече излязоха  „Зовът на кукувицата” и „Копринената буба”, а на 14 март 2016 г. идва и третата част с протагонист Корморан Страйк "В служба на злото".
За да раздели аудиторията си Роулинг бе решила да използва псевдоним в тази поредица, така че романът отново ще излезе с автор, чието име е Робърт Галбрейт.
Криминалният роман с ексцентричния детектив Страйк беше публикуван за първи път на английски през август 2015-а от Sphere, съответно от Mulholland Books (Little, Brown Book Group) в САЩ.
Сюжетът ни среща с Робин, която получава мистериозна пратка и с ужас установява, че вътре има отрязан крак на жена. Шефът й, частен детектив Корморан Страйк, не е толкова втрещен, но е не по-малко обезпокоен от нея.
Четирима души от миналото му биха могли да сторят това - и Страйк е наясно, че всеки от тях е способен на системна и неописуема жестокост.

Няма коментари:

Публикуване на коментар