5.01.2016 г.

„Вечно подранил” е новата стихосбирка на Георги Константинов

"Вечно подранил" е нарекъл новата си стихосбирка поетът Георги Константинов, която тези дни се появи на пазара със знака на "Хайни".
Томчето с нежни строфи беше представено в Мраморното фоайе на Столичната библиотека от Петър Анастасов и Румен Шомов. Авторът чете напълно пресните си творби и получи овации от арт гилдията и феновете - заради размислите за живота, заради посланията за свобода, заради изповедта на твореца, който дефинира мисията си в света. Специално място е отделено на темата за любовта - човекът, създал някои от най-интимните стихотворения в бг литературата и тук остава верен на себе си. Той все така слуша само сърцето си. За него най-съществени остават преживяването и съпреживяването на случващото се с всички нас. Георги Константинов е автор на над 35 стихосбирки и книги за деца. Творбите му са преведени на английски, френски, руски, полски, гръцки, японски, немски. Депутатът в Седмото Велико народно събрание и някогашен заместник-министър на културата неотдавна пусна есетата си "Човек за споделяне", а сега, навръх рождения си ден, почерпи с "Вечно подранил".

Според него обаче поезията напоследък е "последна грижа на обществото". Константинов остава оптимист, макар че тази година съдбата го провокира с различни изпитания и поход из четири болници. Неслучайно е известен с това, че винаги възпява светлините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар