25.03.2015 г.

Шедьоври на операта представят на старозагорска сцена

Концертът „Шедьоври на оперетата“, под диригентската палка на маестро Георги Димитров представят на старозагорската оперна сцена на 27 март от 19 часа. Солисти са трима познати и обичани изпълнители: брилянтният глас на Старозагорската опера сопраното Русалина Мочукова и гостите -  Олга Динова, солист на Национален Музикален театър и Георги Султанов-солист на Държавна опера-Бургас. 
Меломаните ще видят един елегантен, изискан, много чаровен, много стилен концерт с избрани увертюри, арии и дуети от любими оперети. Целият блясък на оперетата, нейният волен дух, изящна лекота, движение и усмивки – всичко ще има в този концерт под диригентството на маестро Георги Димитров. В програмата са включени увертюри от оперетите „Цигански барон“, „Поет и селянин“ на Супе, Щраус – полка „Гръм и мълнии“, арии и дуети от оперетите „Графиня Марица“, „Циганска любов“, Страната на усмивките“, „Цигански барон“, „Веселата вдовица“, „Джудита“, „Баядерка“, „Царицата на чардаша“.
Олга Динова завършва НМА „П. Владигеров“ през 1992 г. в класа по оперно пеене на проф. Сима Иванова. През същата година дебютира на сцената на Националната опера в ролята на Розина от „Севилския бръснар” на Росини. През следващите  години изпълнява с успех централните роли от редица опери и оперети. Солист е на Националния музикален театър.
Георги Султанов е познат и любим на старозагорската публика от участията си в оперетите „Царицата на чардаша“ и „Българи от старо време“. Солист е на Държавна опера-Бургас.
Русалина Мочукова е изтъкнат солист на Държавна опера-Стара Загора. Със силни роли в оперни заглавия и прекрасни изяви с откъси от най-любимите оперети в редица концерти.

„Заповядайте на този пленителен концерт, с който ще приветстваме Пролетта в природата и в сърцата ни!” – канят от оперния театър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар