13.03.2015 г.

Търси се талисман за Европейското първенство по лека атлетика

Община Стара Загора обявява конкурс за идея за талисман на Европейското отборно първенство по лека атлетика – Втора лига, на което стадион "Берое" ще бъде домакин на 21 и 22 юни 2015 г. Желаещите да участват, могат да изпращат предложенията си на адрес szidea@starazagora.bg до 31 март 2015 г. Комисия от представители на Община Стара Загора, Спортен клуб по лека атлетика Берое и Българската федерация по лека атлетика ще определи до 15 април най-добрата идея, а нейният автор ще получи награда.
Идеята на организаторите е да предизвикат интерес и да привлекат жители и гости на града и да напълнят трибуните на стадиона по време на провеждането на турнира.
В резултат на целенасочената съвместна работа на Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортния клуб по лека атлетика Берое, Стара Загора се превръща в столица на леката атлетика в България. През 2013 година тук беше проведен изключително успешен Балкански шампионат за мъже и жени, а през 2014-та беше възроден и традиционният атлетически турнир "Самарско знаме". Наскоро комисия от Европейската атлетическа асоциация посети града и даде много добра оценка за подготовката на Европейското отборно първенство и отлична оценка на новата писта на стадион "Берое", както и всички условия, които предоставя реновираното от общината през 2013 година съоръжение.
Над 1000 души – 540 състезатели, 120 съдии, делегати и гости очаква Стара Загора по време на провеждането на Европейското отборно първенство по лека атлетика. Тук ще пристигнат европейски и олимпийски шампиони, големи имена от световния спорт.
В Европейското отборно първенство - Втора лига ще участват отборите на България, Сърбия, Хърватия, Словения, Унгария, Исландия, Дания и Кипър. Най-добрите в 40 дисциплини от тези 8 отбора ще пристигнат на стадион Берое. В състезанието  ще бъдат включени и нормативи за олимпийските игри в Рио Де Жанейро- 2016.

Още две европейски първенства ще приеме тази година Стара Загора – Европейско първенство по футбол за младежи и Европейско първенство по У-шу.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар