26.03.2015 г.

Людмила Филипова представя новата си книга в НДК

Премиерата й е на 2 април

Людмила Филипова (внучка на висшия партиен функционер на БКП и министър-председател Гриша Филипов) представя новата си книга „Пътуване до края на света” в зала „Мати” на НДК, на 2 април от 18 и 30 часа. В нея авторката описва своето пътешествие до най-южния континент на планетата – Антарктида. Издател на книгата е "Егмонт".
Людмила  е родена на 10 април 1977 г. Тя е автор на романите „Анатомия на илюзиите” (2006), „Червено злато” (2007), „Стъклени съдби” (2008), „Мастиленият лабиринт” (2009), „Антихтонът на Данте” (2010), „Аномалия” (2011), „Печатна Грешка” (2012), „Където се раждат ангелите” (2013), някои от които са вече превеждани и издавани в Русия, Сърбия, Гърция, Кипър и Турция. По три от романите се разработват международни филмови продукции. National Geographic засне и излъчи през 2012 г. документален филм с участието на Людмила Филипова по романа й „Мастиленият Лабиринт”
Още с първата си публикувана книга Людмила успява да се наложи като един от най-търсеният и продаван автор в България, като със всяка следваща успехът й расте. Авторката е номинирана в международни литературни конкурси като американския “Hidden River” през 2009 година, Български роман на годината и европейския “Prix du Livre Europeen” през 2008-а. През 2013-а Людмила е отличена с наградата „Славянска книга" на престижния международен писателски конкурс "Югра", в който участват десетки белетристи и поети от Русия и Балканите.
Осем години Людмила работи като специалист и мениджър в областта на маркетинг и стратегическо управление в няколко български и международни корпорации.
ноември 2011 Българският национален филмов център (НФЦ) класира проектите базирани на романите на Людмила, Стъклени съдби и Червено злато, на първо място в конкурсите за финансиране съответно на сценарий и за филмов проект. Сценариите печелят и престижния европейски конкурс за финансиране MEDIA.
Людмила Филипова е икономист по образование. Завършила е УНСС, специалност Икономика и управление на индустрията. Получава и степен MBA по мениджмънт от City University, US. През 2009 завършва програма по творческо писане в Оксфорд. Правила е представяния и четения на романите си в десетки български градове, както и на фестивалите на Аполония 2011, Берленале 2009, в Москва, Рим, Ню Йорк и други.

Няма коментари:

Публикуване на коментар