18.03.2015 г.

„Цветовете на гнева” е новия трилър на „Ера”

„Ера“ представя новия трилър на Джеймс Грипандо, „Цветовете на гнева“. Авторът е познат на българския читател със своите динамични сюжети и непредсказуеми развръзки. Книгата ще излезе на 20 март.
След като съпругата на окръжния прокурор Ейбрахам Бекъм умира твърде рано, той се жени за старата си любов Анджелина. Тя се опитва да му помогне да се справи със загубата, но страда от факта, че той продължава да поддържа връзка със семейството на покойната Саманта.
Животът на Ейб се обърква, когато трупът на Тайла Томкинс е открит в тръстиковите полета. Като старши прокурор той се включва в разследването. ФБР издирва сериен убиец, когото нарича Резача. Той поръсва лицата на жертвите си с пепел, след което ги изхвърля в тръстиките. Но всички убити досега са бели жени, които са излизали с чернокожи мъже, а последната жертва е чернокожа жена. Дали Резача изневерява на стила си, или убиецът е някой друг?
След като федералните разбират, че Ейб е имал среща с Тайла след смъртта на Саманта и след като Анджелина изчезва, уважаваният юрист се оказва заподозрян. Медиите, колегите му, най-близките му приятели и дори семейството му започват да се съмняват в невинността му.
Дали Анджелина е била права и бракът им с Ейб се е провалил заради огромната му любов към Саманта? Или е имало друга жена... и съпруг с мрачна тайна, който просто е искал новата му жена да изчезне?
За автора:
Преди да се превърне в професионален писател, Джеймс Грипандо е работил като адвокат в продължение на 12 години. Професионалният му опит по-късно му е помогнал при написването на романите, които се превръщат в бестселъри, преведени на 28 езика. Грипандо живее в Южна Флорида с жена си, трите си деца, две котки и голдън ретривър, наречен Макс, който няма представа, че е куче.

Няма коментари:

Публикуване на коментар