5.03.2015 г.

Композитор написа книга да Ванга

Петричкият композитор Владимир Дайраджиев посвети и книга на пророчицата Ванга. Миналата година едноименната фондация издаде негов музикален диск с 10 песни, посветени на великата петричка ясновидка. Тези дни от печат излезе творбата „Това видях и чух от Ванга". Авторът е от близкото обкръжение на Ванга и е свидетел на тежкото й ежедневие. Затова е автентичен летописец на живота на пророчицата. „Книгата е безценен документ не на времето, а на вечността. Писателят разказва от първо лице, единствено число за феномена Ванга така, както го е съпреживял. Тази книга е безценна със своята нравственост и изповедност, искреност и достоверност. Тази книга просто трябва да се прочете", пише редакторът Димитър Томов.
„За мен леля Ванга е велика личност, прекланям се пред нейната дарба и способности. Преди много време с нея ме запозна нейният син - прокурор Димитър Вълчев. Много обичаше да слуша старите народни песни. Най-много искаше да й свиря с китара и хармоника песните „Кажи, Райне, кажи, душо" и „Зайди, сонце", споделя авторът.
Дайраджиев разказва случки и събития, на които е присъствал, предава това, което лично пророчицата му е казала. Книгата съдържа много ценна информация за феномена и човека Ванга. Авторът пише и за изографисването на храма. „Светлин Русев не бе случайно избран да изографиса храма, Ванга го ценеше като брат. Изпитвах дълбоко преклонение пред този творец, който работеше нощем, осветен от 2 големи прожектора. Сякаш бе пришълец от друга планета, дошъл да довърши нещо свято. Наблюдавах Светлин, поглеждах Ванга и се възхищавах на хармонията между тях", пише петричкият писател и композитор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар