6.03.2015 г.

Шест години затвор за убиеца на Паоло

Апелативният съд в Пловдив увеличи почти двойно присъдата на шофьора, прегазил 4-годишния Паоло в Стара Загора. Вчера, магистратите определиха присъда от 6 години лишаване от свобода за Георги Сапунджиев. Освен това той е лишен от правото да шофира в продължение на 8 години. При обявяването на решението последваха аплодисменти. Присъдата на пловдивските магистрати подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15 дневен срок.
Семейства от Стара Загора подкрепиха с присъствието си от сутринта почернененото семейство пo време на делото в Пловдив. Майката на починалото дете Красимира Иванова, заяви през сълзи, че удовлетворена от наказанието. От посъдимата скамейка Сапунджиев заяви, че съжалява за случилото се, а след това отказа коментари. Изявлението на адвоката му, че бил уплашен от медийния шум, предизвика бурна реакция на смях от семействата в залата.
"Удовлетворена съм от присъдата и благодаря на съдебния състав", каза пред журналисти майката на починалото дете Красимира Иванова. По думите й цинизмът, арогантността, безхаберието и безотговорността напоследък са се превърнали в някакви ценности. Този човек е рецидивист на пътя, има хиляди нарушения и глоби,които не е плащал и ще е смешно да бъде оправдан, допълни Иванова.
Сапунджиев бе показан, че продължава да шофира по времето между делата на двете инстанции. В шофьорското си досие има три катастрофи и седем акта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар