1.04.2011 г.

„Love.net” излиза по екраните с големи амбиции, вече разочаровал експертите в бранша

От 1 април новия български филм „Love.net” излиза на екраните на около 30 киносалона в страната.
Двойствен живот, бързи флиртове и пълна анонимност. Това е виртуалната игра, в която се забъркват героите на „Love.net”. Продукцията е игрален дебют на режисьора Илиян Джевелеков, познат като продуцент на „Дзифт”.
Главните роли са поверени на Христо Шопов, Лилия Маравиля, Захари Бахаров, Диана Добрева, Койна Русева, Владимир Пенев, Диляна Попова, там играе и фротменът на „Юрая Хийт” Джон Лоутън, макар и ролята му да е епизодична.
Историята се занимава със съдбите на няколко персонажа, които прекарват доста време в интернет пространството и които зависят или по-скоро са зависими от него.
 „Има един много тънък момент. Реалният живот в интернет и най-вече в сайтовете за запознанства има специален канал на комуникация. Говорим за писмена реч. Хората си пишат. Това нещо остава и затова е много любопитно. Преди да започнат снимките на филма, организирахме акция в интернет, за да направим проучване какво се случва там. Получихме едни напълно готови истории. Влизаш в компютъра и четеш” – казва режисьорът Илиян Джевелеков.
Персонажите във филма използват интернет като маска, зад която те могат да бъдат всеки и да направят всичко. В интернет всеки може да пласира такава самоличност, която е мечтал. Там можеш да пуснеш един профил без снимка и да се представиш за какъвто си искаш. Въпросът е какво се случва след това...
Това е от авторите на филма, който има амбицията да надскочат приходните резултати на „Тилт” и „Мисия Лондон”. Хора от бранша обаче твърдят, че нито като сюжет, още по-малко като актоьорско присъствие „мрежово-любовната” история може да се сравни със споменатите филмови заглавия. Единствено качеството на операторите били на ниво, но това можело да се хване само от хора запознати с тънкостите на кинозанаята. Дали това е така, скоро ще се разбере, но със сигурност българските кинаджии явно още се лутат по пътя към успеха.

Няма коментари:

Публикуване на коментар