29.04.2011 г.

Парад на Бурлеската от София до Варна

В края на май Бурлеска треската отново ще зарадва България.
Този път горещият спектакъл ще гостува не за едно, а за две представления – в София и Варна, съответно на 20 и 21 май (с начален час 21,00).
Събитията ще са под наслов Burlesque Deluxe и ще ни срещнат освен с познатата трупа на чаровната Lady Flo и нейната асистентка Mademoiselle Ô - Neo Retro, и с най-известните Бурлеска танцьорки на Великобритания - Annette Kellow, Banbury Cross и Agent Lynch.
Спектаклите ще бъдат своеобразно пътешествие през историята на Бурлеската, от 20-те години и зората на кабарето и чарлстона, до 50-те и 60-те години и златните години на Холивудското кино и Мерилин Монро.
Специален гост на Burlesque Deluxe ще бъде един от най-добрите водещи на подобни събития в Европа - белгиецът Ben Mouling, познат на публиката от последното издание на Sofia Burlesque Revue през януари.
Този път организаторите от The Smugglers Collective са предвидили ограничен брой билети за удобството на всички присъстващи, в духа на бутиковото събитие.
Двете шоута ще се проведат в Sofia Live Club и във варненския клуб Vintage 33. Ето малко повече за тях:
Французойките Lady Flo и Mademoiselle Ô ще ни върнат в Лудите години от началото на 20 в., в декаденството на берлинското кабаре и чарлстона, сцената на световноизвестния Cotton Club или нямото кино.
Огнената Annette Kellow от Лондон ще пренесе публиката в 40те години на миналия век, когато всички са се прекланяли пред фаталните жени.
Съгражданката й Banbury Cross пък ще възкреси Mерилин Монро и ще представи епохата на 50-те години, Златната ера на Холивудското кино и пърформанси вдъхновени от самата Мерилин.
Третата британка - Agent Lynch пък ще ни отведе на пътуване през 60-те, известни с манията по момичетата на James Bond и Barbarella.
За музикалното оформление на вечерта както обикновено ще се погрижат суинг контрабандистите от The Smugglers Collective.


Няма коментари:

Публикуване на коментар