8.04.2011 г.

„Орденът на асасините - Братството” – когато една игра се превръща в книга

„Орденът на асасините - Братството” е новото предложение на издателство „Ера”, което излиза на книжния пазар.
Assassin’s Creed е една от най-известните компютърни игри в света, спечелила многобройни награди. Първата й част Assassin’s Creed I се превръща в една от най-продаваните игри на всички времена. В края на 2009 г. се появява и дългоочакваното продължение Assassin’s Creed II, което се нарежда сред най-популярните игри за годината и спечелва както одобрението на критиците, така и любовта на феновете.
Романизацията на Оливър Боудън е официалният спътник на Assassin’s Creed II. Книгата повежда почитателите на епично пътешествие през XV век из мистериозния свят на най-смелите бойци – безпощадните асасини. Авторът успява забележително добре да пресъздаде динамиката и интензивността на действието. Той е решил да запази италианските думи и фрази в текста и така допринася за усещането на читателя, че е „телепортиран” в ренесансова Италия. Боудън умело доразвива историята отвъд компютърната игра и я използва като начална точка на едно наистина вълнуващо приключение...

Ще отмъстя на онези, които предадоха семейството ми.
Аз съм Ецио Аудиторе.
Аз съм асасин…

Семейството на Ецио Аудиторе е несправедливо обвинено в измяна.
Баща му и братята му са екзекутирани.
Той се зарича да отмъсти...
Но предателите са коварни и безмилостни. Много по-жестоки, отколкото Ецио предполага. За да се подготви за опасната мисия, той става част от мистериозния Орден на асасините. Приютен от чичо си, Ецио изучава различни бойни техники и тренира със секретни оръжия. Така той тръгва по стъпките на своите предци и разкрива семейни тайни, за които не е подозирал.
Докато овладява изкуството на безпощадния боец, Ецио попада в лабиринта на ренесансовите политически интриги. Но на негова страна са велики умове като Леонардо да Винчи и Николо Макиавели. Те му помагат с мъдри съвети и уникални оръжия, които да използва срещу враговете си.
А когато Ецио поема към Флоренция, за да изчисти опетненото семейно име, той се озовава във вихъра на могъща конспирация. Защото мъжете, унищожили семейството му, са свързани с фина мрежа от лъжи и измами, и са готови да се изправят срещу младия асасин...
Епичният му поход за мъст и чест ще бъде дълъг и труден... И ще го отведе до откритие, което ще постави под въпрос всичко, в което някога е вярвал.
За съюзниците си Ецио се превръща в символ на борбата за справедливост.
За враговете си той е смъртоносна заплаха.

            Истината ще бъде написана с кръв

Няма коментари:

Публикуване на коментар