26.04.2011 г.

Четвърти национален протест срещу скъпите горива

Четвъртият национален протест срещу високите цени на горивата ще се проведе на 28 април в 15 големи градове в страната, съобщи организаторът за Стара Загора Владимир Митев от Съюза на интернет любителите на автомобили. Към протестиращите тук ще се присъединят съмишленици от Казанлък, Хасково, Кърджали и Димитровград.
"Протестът отново ще бъде мирен, конкретните действия ще обсъдим днес, като станат ясни цените на горивата след изтичане на наложения от правителството мораториум, добави Владимир Митев. - След като се вземе окончателно решение ще се подадат и уведомленията до съответните институции. Очаква се към действията да се присъединят и представители на превозвачите."
Организаторите апелират и към гражданите без автомобили да бъдат солидарни с протеста и да се включат, защото цените на горивата се отразяват върху цените на всички стоки и услуги.
Идеята и този път е протестът да бъде по едно и също време във всички градове. Организаторите по места имат право да решават дали ще блокират пътища или ще изразят недоволството си по друг начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар