13.04.2011 г.

Алехандро Ходоровски играе себе си в новия филм на Камен Калев

Култовият режисьор, актьор и философ от чилийски произход Алехандро Ходоровски ще има специално участие в „Островът” на режисьора Камен Калев.
Алехандро, по прякор Ходо, е автор на филми като „Крадецът на дъги”, „Света кръв”, „Свещената планина”, „Къртицата” и др, но преди няколко години изоставя киното и се посвещава в друга своя страст – психомагията.
Ходоровски издава няколко книги, свързани с тези тема, между които „Психомагия: свещения капан” и автобиографията си „Танц с реалността”.
Днес ексцентричният Ходо живее във Франция и гледа на карти Таро в парижко кафене. Именно там Калев се среща с него и след доста трудности го убеждава да приеме роля в „Островът“.
Разбира се, Алехандро играе себе си и неговата сцена е ключова в сценария.
През март в Копенхаген приключи монтажът на лентата, а до броени дни ще е готов и звукът, чиято продукция се подготвя в Стокхолм от композитора Жан Пол Уол, който работи и по първия пълнометражен филм на Калев „Източни пиеси”
В новия си филм режисьорът, развенчава клишетата и ни представя един нов поглед върху проблема за любовта към себе си и любовта към другите.
Прави го с участието на звезди, като Летисия Каста и Туре Линдхардт, както и българските актьори Руси Чанев, Бойка Велкова, Михаил Мутафов, Любен Дилов – син и др.
Премиерата на „Островът“ предстои у нас през октомври.

Няма коментари:

Публикуване на коментар