19.04.2011 г.

Джамбуре за две поколения

Бидон филм стъпва на старозагорска сцена

На 29 април (петък) момчетата от Бидон филм (Никола Бошнаков, Димитър Таралежков и Олег Константинов) ще представят на публиката в Стара Загора новия си филм „Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета“, а по-късно Митко Таралежков и неговият малък бенд ще ни поведат по вълните на музиката с веселяшките квартирни балади на режисьора.
Ако след прожекцията зрителите имат сили за още смях им предлагаме да останат да си поговорят с Никола Бошнаков – режисьор, както и с главните герои и вдъхновители на филма Джеки Стоев, Джони Пенков и Чарли. Те също ще бъдат в залата, за да разкажат още някой и друг виц от историята на българското документално кино, да споделят какво ново виждат в Стара Загора, където са идвали за последно някъде през осемдесетте. Само тук и само сега Джони и Джеки ще предложат на почитателите си своите книги с личен автограф.
Феновете на новото българско изкуство, което по подразбиране е 99% ъндърграунд и тъне в масова непопулярност, веднага ще разпознаят събитието на сезона тук, под липите.

Започва от
18:30 в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“
с прожекция на филма „Джеки, Джони и Чарли не са имена на кучета“ 50 мин.
Режисьор и сценарист: Никола Бошнаков
Оператори: Цветан Драгнев и Никола Апостолов
Монтаж: Бидон филм
Продуцент: Боно Бонев
Участват: Джеки Стоев, Джони Пенков, Чарли Илиев, Ицко Финци, Васко Денев и др. 
Вход 5лв

Продължава от
22:00  в клуб „Little Rock” с музиката на Димитър Таралежков и приятели
Димитър Таралежков – китара, вокал, автор на песните (текст и музика)
Бранимир Стойков -Бъни (група Бгз) – китара, вокал
Невен Кидеров – перкусии
Вход свободен


За режисьора:
Никола Бошнаков е млад кинорежисьор с особен интерес към документалната сатира. Изгряването на неговата звезда можем да наблюдаваме в момента и тепърва ще откриваме. “Алтънджиите идат!” е носител на три награди от три фестивала – за късометражни филми “В двореца” Балчик 2006 – награда на публиката за най-добър български филм, Vaasa Wildlife Film Festival, Финландия – второ място в категорията “Low Budget – Big Impact” и на Десетия кинофестивал на НБУ – награда на публиката за най-добър документален филм. Документалният епос “Lifestайл” – е селектиран за участие на фестивалите за документално кино “Диалектуш” в Будапеща, където получава признанието на председателя на журито Януш Домокош, и “Астра филм” в Сибиу, Румъния.
През 2007 година Никола Бошнаков съвместно с Мартин Младенов реализира туристическата копродукция “София Видео Гайд”. Като резултат „София видео гайд” е първият български филм за последните 20 години, който си връща инвестицията с печалба, макар и минимална.

За филма:
Те не са учили никога кино. Приятели са отпреди да заработят заедно. И са великолепна тройка като от класиката – ту тримата танкиста, ту тримата мускетари, понякога тримата глупаци – но най-вече трима срещу триста.
Джеки Стоев, Джони Пенков и Чарли Илиев ще ви повозят на въртележката в лунапарка на своя живот, където има повече минало, отколкото бъдеще, стари и нови случки, откъси от филми, кодоши и други дивотии, разпилени в два века и две системи.
Ако цената на свободата е да те мислят за идиот, то тя не е толкова висока.
http://www.youtube.com/watch?v=igpOeGiqNnQ

За музиката:
Димитър Таралежков все още няма издаден албум. Неговият глас не се чува от радиото или телевизията. Обаче по паркове и градинки, по плажове, хижи и лагерни огньове, по купони с или без китара, всички знаят песните му наизуст (по-добре от самия него) и ги пеят с цяло гърло. В тях има влакове, тролеи, любов, комини, кус-кус, водка, Радост, Бургас... От тях мирише малко на Нефтохим и повече на море. И най-вече на свобода.
http://www.youtube.com/watch?v=5KX5uPM9Rjs


Няма коментари:

Публикуване на коментар