8.04.2011 г.

Нотариуси дават безплатни консултации на 9 април

Нотариалната камара организира за четвърта поредна година Открити нотариални дни - безплатни нотариални консултации под наслов "Моят нотариус - моят доверен съветник".
Нотариалните консултации са безплатни и анонимни и ще се проведат на 9 април от 10 ч. до 14 ч., информират от нотариалната камара.
Безплатни консултации ще има в София, Варна, Балчик, Добрич, Силистра, Бургас, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе, Бяла, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Пазарджик.
В София консултациите ще бъдат в НДК, в Бургас - в Агенцията по вписванията, във Варна - в сградата на Община Варна, в Пловдив, Стара Загора, Пазарджик и останалите градове - в канторите на действащите нотариуси.
За разлика от предишните години, този път нотариусите не са определили тема на откритите нотариални дни и всеки, който има нужда от консултация и иска да зададе въпроси по определен казус, може да разговаря с нотариус, допълва "Дарикнюз".
Опитът от предишните три години сочи, че най-често гражданите търсят решение за лични проблеми с разделяне на имущество, по строителни въпроси, начини за прехвърляне на имущество, по семейни конфликти между роднини, коментира нотариус Красимир Катранджиев.
Възрастните хора най-много се интересуват от наследствените правоотношения, които ще възникнат на по-късен етап или как да уредят имуществените си отношения с родственици и наследници.
Млади двойки питат най-често за имуществени отношения по новия Семеен кодекс и за брачните договори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар