9.05.2014 г.

„Пророчеството Венеция” е новия исторически трилър на Софтпрес

Когато Том Шаман пристига във Венеция, той се надява на ново начало далеч от гетата на Лос Анджелис и онова, което го принуждава да обърне гръб наминалото и на… Бога. От този ден отец Шаман е просто Том. Без расо и без правото да изповядва и кръщава. Каква ирония, че италианската полиция има нужда от помощта му именно като свещеник.
Неволно въвлечен в разследването на серия ритуални убийства, Том се отказва от мечтата за спокоен живот и тръгва по следите на зловеща тайна.
Началото е в мрачните канали на съвременна Венеция, но кървавата диря се просмуква в миналото до сексуалния разврат на XVIII век и до пророчество,направено преди хилядолетия.
666 години преди Христа един етруски гадател вижда Портите на Ада. Пророчеството шепне, че те ще се отворят днес….
„Софтпрес“ издава „Пророчеството Венеция“ едва месец след българската премиера на предходния исторически трилър на Сам Крайстър – „Шифърът на Камелот“, който заслужено си спечели място сред най-продаваните книги на книжарници „Хеликон“.
Написан в типичния завладяващ стил на английския автор, романът преплита исторически истини и зловещи загадки, свързва съвременни престъпници с древни гадатели и изпраща читателя на шеметно пътуване през векове и континенти, за да изгради една история, която държи в напрежение до последни ред.
В този роман Венеция е мрачна, зловеща и крие кървави тайни.Но точно затова е неустоима. И ви очаква.

Сам Крайстър е носител на многобройни телевизионни награди за документални филми, посветени на научни открития, серийни убийства и отвличания. Работи едновременно като режисьор, продуцент, водещ, репортер и – най-голямата му страст – писател. В романите му се смесват равни дози размах на действието, усет към детайла и историческа мистика, за да се получи първокачествен трилър коктейл. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар