11.05.2014 г.

Гергана Петрова е 46-тата Царица Роза

Разликата между Царицата Гергана Петрова и нейната първа подгласничка Ренета Колева е само 5 точки. Изборът на 9 май много затрудни журито и неговия председател, известният кардиохируг проф. Генчо Ганчев, почетен гражданин на Казанлък. По общо мнение освен с чара си, избраницата спечели журито и публиката с емоционалното си послание към децата и младите хора в Казанлък и горещата молба към своите съграждани да пазят и развиват техния талант.
Новата царица Роза завършва елитната природоматематическа гимназия „Н. Обрешков" в Казанлък. Амбициозен стрелец, обича живота и свободата – така определя самата себе си Гергана. Смята да учи дизайн в Глазгоу, Шотландия, но вярна на клетвата си ще се върне в града, в който „не ти остава дъх от дъха на рози" по нейните думи.
Като посланик на Казанлък и България през следващата година Царица Роза,2014 получи и първата покана. Японският посланик у нас - Такаши Коидзуми и връчи самолетните билети за посещение в японските градове Мануката и Фукуяма, с които Казанлък отдавна поддържа тесни приятелски връзки.

С конкурса за избор на Царица Роза стартираха за 111-ти път тазгодишните празници на розата в Казанлък. „Очакват ни 40 дни, изпълнени с много вълнуващи събития – фестивали, концерти, спектакли, търговски изложения, спортни прояви", посочи казанлъшката кметица Галина Стоянова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар