29.05.2014 г.

Фолклорен преглед, плажен волейбол и анимационно кино на Празника на розата

Три нови събития стартират на 30 май като част от програмата на Празника на розата в Казанлък
На 30 май, петък, три нови и атрактивни събития са включени в програмата на Празника на розата – Казанлък 2014.
От 17.00 часа в НЧ „Искра“ започва Четвъртият национален преглед на фолклорните ансамбли на Националната секция на ЦИОФ.Тук среща ще си дадат състави от цяла България, а Казанлък и регионът ще бъдат представени от АНТП „Искра“ с художествен ръководител Цветан Цочев.
В 19.00 часа официално ще бъде открит Националният турнир по плажен волейбол за мъже и жени. Едно изключително интересно състезание, при това в подножието на Балкана, по пътя за Крънското ханче ще привлече вниманието на казанлъчани и гостите на града. Турнирът ще се играе на новоизградено игрище за плажен волейбол, което е собственост на бившия треньор по волейбол Милен Бъчваров и неговия син Койчо Бъчваров. Двамата се заемат да популяризират този спорт в Казанлък и региона и точно в дните на Празника на розите - от 30 май до 1 юни, игрището ще бъде домакин на националния шампионат, за което имат подкрепата на Община Казанлък.
В града на розите се очакват всички най-добри двойки по плажен волейбол в нашата страна. Освен състезанията, зрителите ще се насладят и на два концерта на Дичо, който ще започне след официалното откриване на 30 май от 21 часа на специална сцена до игрището. В събота вечерта е организирано DJ парти. Зрителите ще могат да наблюдават срещите на изградена за състезанието трибуна.
Основната схема на турнира включва 12 мъжки и 8 женски отбора. Според Българската федерация по волейбол условията са чудесни и състазението има шанс да се превърне в традиционен.
От 20.30 часа на пл. „Севтополис“ ще бъде открит Международният фестивал на анимационния филм „Златен кукер“. Събитието се провежда за първи път в Казанлък и носи със себе си магията на киноизкуството. Фестивалът ще завърши на 1 юни, а в три дни на неговото провеждане могат да се видят екофилми от Канада, Швейцария, Холандия, Тайван, Аржентина, Украйна и музикални филми от Франция, Израел, САЩ, Русия, Мексико, Хърватия, Австрия, България, Испания. На 1-ви юни – Деня на детето, малчуганите от града на розите ще се радват на анимационни филмчета по любими български детски песнички като „Зайченцето бяло“, „Шаро и първият сняг“, „Хитрото мишленце“, „15 маймуни“, Мила моя, мамо“, „Зимна песничка“, „Бъдни вечер“, „Мама ми купи днес“, „Продавач на надежди“, „Кошута“, „Зеленчуци“, „На лов“, „Кенгуру“, филм по приказката „Златното момиче“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар