14.05.2014 г.

Колко е хубаво, че не участвахме в Евровизия!

Тази година България не участва в Евровизия. Конкурсът струвал много скъпо, обявиха от БНТ и затова сме били пас…Спечели го австрийският „Азис” – тя/той – Кончита (бившия Том Нойвирт) Вурст. За разлика от нашата „брадата жена”, той/тя не може да пее толкова хубаво.
Чудно, защо не кандидатствахме с Азис, хем пее по-добре, ако и да не съм му фен, хем има екзотичено-малцинствен произход, което ще бъде прието изключително добре, според евроатлантическите ценности! То политкоректността е най-важното в това участие, насърчаващо изявите на „третия пол”!
А политиката бе главното в тазгодишната Евровизия.
Резултатите от музикалния конкурс „Евровизия” имат по-голяма тежест, отколкото референдума в украинските Донецка и Луганска области”, заяви британският министър на външните работи на Великобритания Уилям Хейг, цитиран от украинската агенция УНИАН.
„Смятам, че гласуването на музикалния конкурс „Евровизия” заслужава по-голямо доверие и има повече тежест, отколкото събитията от неделя в Донецк и Луганск”,
каза още Хейг след среща с външните министри на ЕС в Брюксел.
Преди финалния етап на тазгодишния конкурс в Беларус, Армения и Русия имаше петиции сред зрителите с настояване сценичната изява на травестита Вурст да бъде "изрязана" или "редактирана" в телевизионното предаване за тези три страни.
По принцип песенният конкурс на "Евровизия" трябва да бъде напълно лишен от политически елемент, отбелязва АП.
Според агенцията изпълненията на руските представителки - близначките Анастасия и Мария Толмачови - и на украинката Мария Яремчук не са дали израз на настоящото напрежение между Киев и Москва.
Но всеки път, когато Русия получаваше гласове от съседни на нея държави, мнозина от 10-хилядната публика в Копенхаген викаха "У-у-у!".
Така конкурсът бе превърнат в поредния фарс. Съзнавам, че има опасност да бъда обявен за хомофоб, но аз не искам такава Европа. Всеки няма нищо против „обратните” стига да няма натрапчивост в тяхното поведение. За какви общоевропейски ценности може да се говори, когато християнството се поставя зад криворазбраната толерантност към гейовете? И как един европолитик като Хейг може да твърди, че геят има по-голяма тежест от страданията на хората в Украйна? Ето затова евроскептицизмът ще набира нови сили в страните от ЕС. Натрапеният вариант на демокрация не може да просъществува дълго. Затова е и толкова хубаво, че не участвахме в тази Евровизия…
Димитър Славов

Няма коментари:

Публикуване на коментар