11.12.2014 г.

Последните дни на Кондора е новото заглавие на „Ера“

Издателство „Ера“ представя новата книга на Джеймс Грейди, „Последните дни на Кондора“. Той е автор и на популярния шпионски бестселър „Шестте дни на Кондора“, който две години стои на първо място в световните класации и бива адаптиран в брилянтния филм „Трите дни на Кондора“ от Сидни Полак, с участието на Робърт Редфорд и Фей Дънауей.
Последните дни на Кондора“ е динамичен трилър за Америка на ръба на най-потресаващата световна шпионска революция от Джеймс Грейди, авторът на световния шшионски бестселър „Шестте дни на Кондора“.
Години по-късно Кондора отново е на мисия. Може би последната...
Той е обявен за враг на най-голямата национална секретна служба в американската история. Оръжията на всички наемни убийци са насочени към него. Принуден е да бяга, белязан с кодовото име, което се е превърнало в икона: Кондор.
Всеки, за когото го е грижа, е потенциална мишена – или убиец. Изгряваща звезда в ЦРУ, достатъчно млада, за да му е дъщеря – тя може да го застреля или да го спаси. Умел политически съветник, който позволява любовта да вземе връх над закона. Самотна жена, принудена да бяга заради романтичните му мечти. Дете-войн от Близкия изток, което той е превърнал в професионален шпионин.
Кондора знае, че преследванието на истината ще го убие, но отказва да се предаде.
Книгата е в разпространителската мрежа от днес, 12 декември.

За автора:

Джеймс Грейди е роден на 30 април 1949 г. в Шелби, Монтана, САЩ. След завършване на държавното училище работи като гробар, тракторист, сенокосач, портиер, кинооператор, пътен работник. Започва да учи журналистика в Университета в Монтана в Мисула, който завършва през 1974 г. Докато учи работи през 1971 г. като помощник в Конституционната комисия, която променя Конституцията на Монтана, а в последствие и като анализатор на младежката престъпност. През 1974 г., докато живее в преустроен гараж в Мисула, издава шпионския роман “Шестте дни на Кондора”, който се превръща в световен бестселър и през 1975 г. е адаптиран в брилянтния филм „Трите дни на Кондора“ от Сидни Полак, с участието на Робърт Редфорд и Фей Дънауей.


Няма коментари:

Публикуване на коментар