8.04.2016 г.

Майки организират хепънинг край Бедечка

На 10 април майките от Стара Загора ще се съберат, за да кажем заедно с децата си: "НЕ на застрояването на обществения парк Бедечка! „Носете по една стара плюшена играчка, която да поставим пред багерите, за да напомним на ЧАСТНИТЕ инвеститори в (бившия) ДЪРЖАВЕН ПАРК за сметка на кого строят! Мамите и татковците от Стара Загора ще събират на място ДРЕШКИ и ИГРАЧКИ за дечицата, които растат без майчина ласка от дом "Майка и Дете" - Стара Загора ♥”.
А накрая ще хапнем и торта, защото две от дечицата на Стара Загора - Ема и Ева, стават на 1 годинка! Да запазим Бедечка за поколенията напред - да се гордеем с града си! Старозагорските родители ви очакват - със сърце, отворено за децата, с плюшена играчка - за багерите и дрешки - за най-милото в града ни - защото всяко дете, което расте в Стара Загора, е наше! Защото парк Бедечка е НАШ! Защото ние знаем - БЪДЕЩЕТО Е НАШЕ! Просто трябва да им го напомним. :)” – пишат организаторите.
Освен протестите на заралии, други пречки възникват пред „предприемчивите” застроители на района на Бедечка. Първо откриха античен некропол край втория, строящ се магазин на Кауфланд. Строителството край Лидл пък се не върви поради внезапното бликване на подпочвени води, което явно ще е сериозен проблем при планираното строителство, което ще обърка сметките на участниците в дългогодишната завера, с която паркът Бедечка бе документално подготвен за строителството на нов квартал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар