22.04.2016 г.

На благотворителен базар събират средства за новия храм в Малка Верея

Благотворителен Великденски базар ще събира средства за построяването на православен храм „Св. мъченик Трифон“ в старозагорското село Малка Верея. Благородната инициатива е по идея на местното НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1921“ и ще се състои на 25 април, понеделник, във фоайето на Община Стара Загора от 10.30 до 17 часа.
Изложбата-базар ще предложи на вниманието на хората с добри сърца различни сувенири на Великденска тематика – хартиени кошнички за яйца, красиво изрисувани стъклени чаши, оригинални свещници и др., изработени с много фантазия и любов от сръчните ръце на читалищните самодейки.
Инициативата е втора от поредицата благотворителни събития, посветени на каузата за изграждане на църква, каквато до този момент в Малка Верея не е имало. Цялата сума, необходима за това начинание, възлиза на 200 000 лева. Само изкопаването на основите и тяхното заливане ще струва около 35 000 лева. 1/3 от тях вече сме осигурили, сподели инж. Христо Баев, председател на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий 1921“ в Малка Верея.

Няма коментари:

Публикуване на коментар